GELAT DE GEL

El gelat de gel, gelat de bastonet és un gelat fet de suc de fruita, de xarop de fruita, o d’aigua amb colorants i sabors, congelat en un motlle. Hom el subjecta amb un bastonet de fusta. Els polos són gelats si bé no tenen textura cremosa. Actualment en el mercat han aparegut uns polos de diferents gusts i textures dits Bruma però també n’hi ha de suc natural.

INGREDIENTS:

Iogurt: es poden utilitzar iogurts de qualsevol tipus, tant naturals com de sabors, grecs, amb trossos de fruita, crema ... Es poden fer pols simplement de iogurt, de manera que en aquest cas es necessita un iogurt per pol.   
  
Suc i altres begudes: es poden fer pols de suc, batuts, llet ... També es poden barrejar amb iogurt perquè els pols quedin més cremosos.     

Fruita: aprofita la fruita de temporada per preparar pols casolans. Es pot afegir a trossos barrejats amb iogurt o suc.     També es poden afegir altres ingredients com nata, formatge d'untar o llet perquè quedi més cremós.     

Els més llaminers poden endolcir els pols afegint unes llavors de xocolata o melmelada.
És important deixar els gelats al congelador unes 3-4 hores com a mínim. Si s'han utilitzat ingredients cremosos com formatge, nata o iogurt grec, hauran d'estar almenys 5 hores al congelador. 
Quan es treuen del congelador, es poden posar els motlles sota l'aixeta amb aigua calenta uns segons. D'aquesta manera, el pol es traurà més fàcilment del motlle.
Resultat d'imatges de como hacer helado de hielo