Recepta de Lamington amb batut de gerds (Austràlia)

El Lamington és un pastís típic d’Austràlia que consisteix en un pa de pessic esponjós tallat en porcions quadrades, cobert amb un glacejat de xocolata i empolvorat amb coco ratllat. En aquesta ocasió, l’acompanyem amb batut natural de gerds.

Ingredients (6-8 persones):

     Per al pa de pessic:
     2 tasses de farina
     2 culleradetes de llevat químic (pols de coure)
     150 g de mantega
     200 g de sucre blanca
     250 ml de llet
     2 ous
     1 culleradeta d'extracte de vainilla
     farina i mantega per al motlle
     menta per decorar
     Per al glacejat:
     400 g de sucre glas
     150 g de cacau en pols
     3 nous de mantega
     250 ml de llet
     1 tassa de coco ratllat
     Per al batut de gerds:
     1 tassa de gerds congelades
     100 ml de iogurt grec
     200 ml de llet
     1 culleradeta de sucre morè
     un rajolí d'extracte de vainilla